Dzień dobry Panie Grzegorzu,
Po zakupie i przestudiowaniu e-booka i kursu advanced oraz webinarów nasuwa mi się jeszcze sporo pytań i "dylematów" Byłbym wdzięczny jakby znalazł Pan chwilę i udzielił odpowiedzi i wskazówek.
pytań jest sporo i przybywa:) w miarę możliwości, oczywiście za Pana przyzwoleniem mógłbym dosyłać kolejne?
oto kilka z nich:
1) czy sygnałem wyjścia zawsze bezwzględnie powinno być przebicie i zamknięcie się świecy nad/pod Kijun i na którym TF H4?D1?
2) czy dodaję następne operacje przy pojawieniu się kolejnych sygnałów po przebiciu SSA, SSB?
3) czy jak mamy złoty krzyż to cena musi być zamknięta powyżej Tenkan?
4) w filmie z kursu w cz. Logika operacji 20 min. : jeśli zastosujemy piramidowanie to za wcześnie wytnie nam SL (będziem na - lub BE) mimo, że ruch był ładny i w naszym kierunku (na filmie są pokazane 3 operacje na tym jednym ruchu ze "standardowym" prowadzeniem, co daje nam zarobić 3x (4:1), natomiast gdybyśmy piramidowali wynik byłby 3x BE lub na -), czy jest jakiś sposób , żeby temu zaradzić?(wybrać optymalne MM ), podczas testowania historycznych wykresów mimo dobrze przewidzianych i dużych trendów były straty lub BE,
5) czy mógłby Pan wyjaśnić MM "Akrobatyczny"? , nigdzie nie mogłem znaleźć? może coś przeoczyłem?
6) jak wyznaczyć najwłaściwszy TP (wyjście) nasze fibo T1T2T3T4?, zamknięcie Kijun?, zasięg fali Hosody (który?)? a może S/R?
7) czy najpierw szukamy fal Hosody a potem nakładamy linie ichimoku czy odwrotnie? czego szukamy najpierw gdy otwieramy wykresy? (a może S/R?)

czy ChikouS. na D1 musi być po naszej stronie? czy na D1 filtrem ostatecznym jest tylko Kijun?, jeśli np. na H4 jest wyrażny sygnał a na D1 cena jest w chmurze lub przed wchodzimy czy wystarczy tylko ,że z Kijun się zgadza?
9) czy stosuje Pan jakiś minimalny SL np. minimum 10 pipsów, jaki SL zastosować jeśli wychodzi bardzo ciasno
10) czy stosuje Pan już tylko wejścia w oparciu o fale Hosody? czy jak mamy sygnały a nie ma fal to bierzemy pod uwagę takie operacje?
11) czy jak zostanie osiągnięty T1,T2,T3 z zasięgu fal - czekamy na następny czy zamykamy, kiedy?
12) jak interpretujemy jeśli wyjście ceny na H4 jest z chmury zielonej a na D1 z niebieskiej (lub odwrotnie?)
13) po zarejestrowaniu się na forum nie mogę podglądać, ściągać załączników,? czy jest możliwość otrzymania wskażników zasięgu fal , indykatorów , zegara kończącego świece, alarmów i innych.. fajnych rzeczy?
pozdrawiam