Autor Wątek: Automat do ichimoku  (Przeczytany 4406 razy)

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 22, 2018, 21:01:44 »
No tak bo EA czekał na zamknięcie świecy H4, dlatego byłeś szybszy. To było piękne odbicie od Kijun na H1. Daj znać jak ustalisz ustawienie SL i TP.

jeri

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 05, 2018, 20:50:22 »
Pytanie do wisnia i miro
jaki powinien być czas zamknięcia świec H4 ? Moja platforma zamyka H4 o 12 godz. a porównując z inną platformą zamykającą świecę H4 o 11godz widzę różnicę czy swieca zamyka się nad czy pod tenkan.

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 05, 2018, 22:08:52 »
Dokładanie świec niedzielnych przez brokera to dopiero miesza we wskaźnikach.

Jedyna rada to wybrać tego brokera, którego wykres najlepiej widzi linie Ichimoku. Odnośnie twojego pytania to ja osobiście trzymam się zasady, jeżeli świeca nie zamknie się nad lub pod którąś z linii Ichimoku to patrzę na otwarcie kolejnej świecy. Jeżeli otwarcie jest po drugiej stronie to znaczy ze cena przecięła linie Ichimoku.

jeri

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 05, 2018, 22:39:34 »
O.K. ale piszę na temat EA wisnia, jak będzie działać zależnie od zamknięcia H4 ?

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 06, 2018, 13:31:17 »
EA czeka na zamknięcie świecy pod lub nad TS na H4, plus ustawiona ilość pips jako bufor.

wisnia

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 20
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 28, 2018, 08:24:58 »
DO miro. SL ustawiam rzadko, przeważnie obserwuję i zamykam z palca, ale dla bezpieczeństwa SL ustawiam dopiero gdy cena odbija i ponad wierzchołkiem lub dołkiem odbicia . TP też z palca. brak mi cierpliwości .
a co do zamykania świec h4 to nie robi mi to różnicy czy to 11sta czy 12sta ichu to sobie policzy a różnice są do zaakceptowania, najważniejsze aby nie było weekendów na wykresie.

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 29, 2018, 19:10:04 »
DO miro. SL ustawiam rzadko, przeważnie obserwuję i zamykam z palca, ale dla bezpieczeństwa SL ustawiam dopiero gdy cena odbija i ponad wierzchołkiem lub dołkiem odbicia . TP też z palca. brak mi cierpliwości .
a co do zamykania świec h4 to nie robi mi to różnicy czy to 11sta czy 12sta ichu to sobie policzy a różnice są do zaakceptowania, najważniejsze aby nie było weekendów na wykresie.


to to jest wersja ze standardowym SL i TP ustawiana w pipsach, do testowania.

virx

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 6
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 20, 2018, 20:13:20 »
EA czeka na zamknięcie świecy pod lub nad TS na H4, plus ustawiona ilość pips jako bufor.

Musi być cała świeca czy wystarczy połowa? (tzn. linia przecina świecę)

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 20, 2018, 21:48:45 »
swieca musi sie zamknac nad lub pod ts.

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 02, 2018, 16:36:01 »
DO miro. SL ustawiam rzadko, przeważnie obserwuję i zamykam z palca, ale dla bezpieczeństwa SL ustawiam dopiero gdy cena odbija i ponad wierzchołkiem lub dołkiem odbicia . TP też z palca. brak mi cierpliwości .
a co do zamykania świec h4 to nie robi mi to różnicy czy to 11sta czy 12sta ichu to sobie policzy a różnice są do zaakceptowania, najważniejsze aby nie było weekendów na wykresie.


to to jest wersja ze standardowym SL i TP ustawiana w pipsach, do testowania.

mq.4 do pobrania

Leonidas

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 13
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 20, 2018, 16:54:23 »
Witam .
Też zaczynam się interesować tematem MQL4 na razie uczę się programowania , troszkę to potrwa ale może będę sobie robił jakieś ciekawe roboty , wskaźniki , mam kod jak zrobić pinbary aby świeczka zmieniała kolor , nic jakieś początki . Pozdrawiam

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 21, 2018, 13:35:04 »
Dobra sprawa jak się nic nie dzieje na rynku, już niebawem wrzucę nowszą wersję swojego EA.

Leonidas

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 13
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 21, 2018, 18:06:39 »
czekam z niecierpliwością zanim ja coś napiszę to minie

Damian

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 121
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 26, 2018, 17:22:45 »
Witam. trochę z innej beczki. czy jest jakiś sposób aby ea na mt4 działało bez włączonego kompa i uruchomionej platformy?

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 26, 2018, 19:04:37 »
Zdecydowanie nie, tylko VPN pozostaje.

Damian

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 121
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 26, 2018, 20:09:34 »
dzięki. a tego VPNa jak ogarnąć?

Damian

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 121
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 26, 2018, 23:18:18 »
dzięki. a tego VPNa jak ogarnąć?

ewentualnie na uspionym kompie będzie działał?

jacekp

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 27, 2018, 07:49:05 »
Raczej nie chodziło o VPN tylko VPS.

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 27, 2018, 11:25:19 »
sorry za literówkę chodziło oczywiście o Virtual Private Server z Windows.

Damian

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 121
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 27, 2018, 11:26:40 »
Miro, a masz może solucję jak to ogarnąć?
Ty chyba też na automatach pracujesz więc moze coś podpowiesz?
Na zahibernowanym kompie już wiem, że nie działa.:)

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 27, 2018, 12:13:30 »
musisz się liczyć z abonamentem około 50zł miesięcznie.

Damian

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 121
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 27, 2018, 12:57:29 »
miro, a Ty korzystasz z tego rozwiązani? polecasz jakąś ofertę?

Krzysztof Hossa

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Wiadomości: 66
  • Karma: +3/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 27, 2018, 19:48:22 »
Używałem przez 6mies VPS-a na vihost.pl z systemem Linux Centos + Fluxbox + Wine do odpalenia Mt4. Koszt miesieczny 20 zl. Teraz mają aktualizację strony z ofertą ale co oferuja można można podejrzeć tu: https://vipower.pl/panel/cart.php?gid=12. Chodziło to całkiem dobrze.

Damian

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 121
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 27, 2018, 22:04:57 »
a jak to dokladnie wyglądą? tam mt4 non stop jest odpalony? jak z bezpieczenstwem? jak mam go tam zainstalować i obsługiwać skoro fizycznie sprzęt jest gdzieś daleko?

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 114
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 27, 2018, 23:15:06 »
Cała obsługa serwera wygląd podobnie jak na zwykłym komputerze z windows tyle, że będzie pracował poprzez zdalny pulpit. Serwer jest w pełni kontrolowany przez Ciebie i może być wykorzystywany według Twoich preferencji.

Damian

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 121
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 28, 2018, 07:10:46 »
ok.dzięki wielkie miro. rozumiem ze ten serwer non stop chodzi i mt4 może być cały czas na nim odpalony?

yaroslav

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 40
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 28, 2018, 09:43:16 »
Tak tylko jest to usługa płatna 10usd za miesiąc

Damian

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 121
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 28, 2018, 11:57:18 »
Tak tylko jest to usługa płatna 10usd za miesiąc

no ale to chyba zelezy od oferty.Krzysztof wskazał serwer za 20 zł i pytanie jak tam to jest rozwiązane.

jacekp

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 29, 2018, 08:23:45 »
Tu masz tanie VPS (ja korzystałem z Pakietu 3).
Dodatkowo masz możliwość instalowania z własnego iso.

Damian

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 121
  • Karma: +0/-0
Odp: Automat do ichimoku
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 29, 2018, 09:35:09 »
Tu masz tanie VPS (ja korzystałem z Pakietu 3).
Dodatkowo masz możliwość instalowania z własnego iso.

Jacek, dzięki, ale link chyba się nie podłączył - poprawisz? :)