Trochę się zagapiłem GPB/JPY też można było zarobić. No trudno szukam dalej
Cytat: Piotr w Marzec 06, 2018, 14:58:18 Trochę się zagapiłem GPB/JPY też można było zarobić. No trudno szukam dalej Jaki to TF?, bo nie widzę gdzie jest setup i scenariusz rozegrania tej sytuacji.
Tu jest drugi pomiar Fibo całej fali spadkowej, teoretycznie został przebity poziom 61,8. Czyli mamy zgrupowanie dwóch współczynników Fibo 61,8.W pozycję należało wchodzić po przebiciu niebieskiego prostokąta.Brak czasu, to marnowanie okazji
Cytat: Piotr w Marzec 06, 2018, 15:34:44 Tu jest drugi pomiar Fibo całej fali spadkowej, teoretycznie został przebity poziom 61,8. Czyli mamy zgrupowanie dwóch współczynników Fibo 61,8.W pozycję należało wchodzić po przebiciu niebieskiego prostokąta.Brak czasu, to marnowanie okazji a do czego używasz Ichimoku? Brak czasu rozwiązałem za pomocą EA, polecam.
GPB/JPY możliwa formacja ABC=>D ?
Witam,myślę że taki temat jak własne scenariusze udostępnione pod dyskusje może pomóc zrozumieć strategię Ichimoku.Mój scenariusz na EURUSD, jeśli Kijun się obroni wykres D1.
Cytat: miro w Marzec 05, 2018, 11:25:20 Witam,myślę że taki temat jak własne scenariusze udostępnione pod dyskusje może pomóc zrozumieć strategię Ichimoku.Mój scenariusz na EURUSD, jeśli Kijun się obroni wykres D1.małe zmiany wprowadziłem, widać czekaliśmy na news-y, ale wciąż cykle nie pasują, więc może jeszcze jeden retest Kijun będzie.
Hej:)Wydaje mi sie ciekawa sytuacja na gbp/jpy. Prospadkowa.