Autor Wątek: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?  (Przeczytany 1246 razy)

cenebris

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
  • Karma: +0/-0
Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« dnia: Sierpień 14, 2018, 10:23:26 »
Ponieważ nie da się chyba zmienić nazwy wątku, to zapytam tutaj - jak rozpocząć przygodę z ichimoku na koncie rzeczywistym 300 PLN u polskiego brokera? Konkretnie mam na myśli xtb. Indeksy odpadają, wystarczy akurat na jedno zlecenie 0.01 lot na walutach, z tym że takie zlecenie weźmie do około 50% konta. Jakieś uwagi, rady, podpowiedzi?

Dziękuję :)

koficzoplak

  • Jestem nowy
  • Jr. Member
  • *
  • Wiadomości: 51
  • Karma: +1/-1
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2018, 10:43:52 »
Cięzko coś doradzić. Sam niedawno zacząłem przygodę z forexem, jednak mój depozyt to prawie 5 tyś zł, więc łatwo dobrać pozycję i ryzykować 1-2% konta na transakcję. Wydaje mi się, że jeżeli nie będziesz w stanie zachować zasad ochrony kapitału, ciężko tu mówić o praktykowaniu strategii według metodologii którą propaguje Pan Grzegorz. A skoro temat został otworzony w tym dziale, uważam, że ten sposób gry chciałbyś wprowadzić w życie.

Moja rada to zwiększenie depozytu, jednak tylko w przypadku gdy będziesz miał świadomość i brak problemów w przypadku ewentualnej utraty środków.

Piotr

  • Gość
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2018, 11:28:18 »
Pytanie do jakiego rodzaju handlu ma być przeznaczona ta kwota. Ichimoku od H4 do 1D to faktycznie za mało. Skalping 1-ną pozycją może się udać.
Skalping możemy podzielić na świecowy M1-M5 pełne Ichimoku.
Wykres Range Bars paru pipsowy z wybranym fragmentem Ichimoku ( https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=583609 )
Wykres Renko odpada.
Jest w czym wybierać, i z takiej kwoty można cieszyć się zarobkiem
 

Piotr

  • Gość
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2018, 12:39:51 »
Może dopowiem dlaczego wykres RB a nie świecowy lub renko.
Wykres RB jest podzielony na jednakową wartość pipsową i to jest jego spora przewaga nad wykresem świecowym lub renko.

mniewiadomski

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 9
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2018, 13:22:39 »
Z takim depozytem możesz próbować w CMC bo mają mikroloty i spokojnie nawet przy obniżonej dźwigni z takim depozytem będziesz mógł wchodzić za max 2% konta.

pajel

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 39
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2018, 22:01:08 »
Z takim depozytem możesz próbować w CMC bo mają mikroloty i spokojnie nawet przy obniżonej dźwigni z takim depozytem będziesz mógł wchodzić za max 2% konta.
I ten broker przy takich warunkach jest zdecydowanie najrozsądniejszym wyborem.   :)
I broker ten nie ma świec niedzielnych  :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2018, 22:02:48 wysłana przez pajel »

mniewiadomski

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 9
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 16, 2018, 08:47:29 »
Minusem jest niestety strasznie drewniana platforma, na której ciężko analizy przeprowadzać - napisana we flashu aplikacja webowa i mobilna (brak MT).

pajel

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 39
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 16, 2018, 10:05:30 »
Minusem jest niestety strasznie drewniana platforma, na której ciężko analizy przeprowadzać - napisana we flashu aplikacja webowa i mobilna (brak MT).
To prawda. Ale można analizy robić na mt4, a tu tylko zagrania. No i jeszcze jedno dziwactwo jest. Godziny zamknięć świec h4: 9, 13, 17, 21, 1, 5 itd.
Plusem natomiast jest to, że jest dużo dostępnych rynków :)

term

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 24, 2018, 22:44:47 »
Z ciekawości, dlaczego akurat zależy Ci żeby brok był w PL?

Leonidas

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 13
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 25, 2018, 22:00:16 »
Witam co do CMC Markets to broker nowszej generacji MM , źle działająca aplikacja bardzo irytująca a robienie analizy na MT4 potem inwestowanie na CMC troszkę męczące , jeden plus ja tam ICH testowałem na 100 zł , polski suport to tyle na temat plusów

Piotr

  • Gość
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 25, 2018, 22:43:03 »
Nie wiem dlaczego MT4 dla każdego to super platforma. Osobiście nie korzystam z niej od 7 lat i nie widzę  potrzeby aby po tym okresie widział jakieś różnice w inwestowaniu.
CMC testowałem na demo i jest spoko.  Oczywiście do wszystkiego trzeba się dostosować. Skoro myślimy MT4 i nic poza tym nie widzimy to nasz błąd. 

Leonidas

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 13
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 26, 2018, 12:22:54 »
Tak CMC Markets jako broker oki ale platforma jest z błędami nie zapamiętuje robionych analiz w moim przypadku do ichi się nie nadawał po prostu przetestujcie sobie sami i wybierzcie to co wam odpowiada , nie da się stworzyć własnego wskaźnika , nic dodać dla mnie to takie trochę ograniczenie testowałem tą platformę ponad rok .

Pozdrawiam

yaroslav

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 43
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 27, 2018, 21:22:37 »
Witam jak założę konto u zagranicznego brokera który nie ma konta w zł tylko USD lub EUR to jak zasilić rachunek trzeba mieć konto walutowe w swoim banku i przesłać daną walutę ?

miro

  • Jestem nowy
  • Full Member
  • *
  • Wiadomości: 115
  • Karma: +0/-0
    • Ichimoku System
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 27, 2018, 21:43:51 »
nie trzeba, broker to przewalutuje po kursie i po sprawie.

Leonidas

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 13
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 30, 2018, 13:37:30 »
Ja w IC Markets musiałem założyć konto walutowe płatność kartą z polską walutą nie przechodziła , ale tak mi się wydaje że jak chcesz iść na inną walutę to lepiej założyć kantor walutowy i daną walutę i do niej kartę ja mam kantor walutowy z Alior Banku , a druga sprawa to sprawdz jakie bank ma przewalutowanie czasami się opłaca z kantoru wymieniać .
Konto osobiste w Alior Bank , Kantor walutowy z Alioru + karta do danej waluty (wszystko darmowe za karte pare złoty) = szybkie przelewy  .
I na kantorze walutowym masz tyle tylko ile potrzeba na zasilenie rachunku i nie obawiasz się że czasami z karty ktoś ci podbierze nic takie moje przemyślenie .

yaroslav

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 43
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 30, 2018, 17:37:07 »
Dzięki a mam pytanie mam zamiar przejść na mac czy będę mógł zainstalować na mac mt4 i różne wskaźniki z tym związane może ktoś z was korzysta ?

Rybka

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 02, 2018, 19:12:20 »
a znacie może jeszcze jakiegoś brokera który jak w CMC można zaczynać bawić się od 100zł? bo w CMC się zmieniło już i nie można malutkimi kwotami obracać  :-\

WojtaS

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 03, 2018, 00:19:20 »
Broker miał być z polski ale jak chcesz naprawdę małe kwoty i pozycje testować może spróbuj OANDĘ (niestety USA) tam naprawdę można małe pozycje otwierać od 1 "unita" (1 unit x 100 pipsów = 1 cent zarobku) ;) mają MT4 na subkoncie https://www.oanda.com/forex-trading/platform/metatrader-platform

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2018, 00:23:11 wysłana przez WojtaS74 »

gex009

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 03, 2018, 11:16:41 »
Broker miał być z polski ale jak chcesz naprawdę małe kwoty i pozycje testować może spróbuj OANDĘ (niestety USA) tam naprawdę można małe pozycje otwierać od 1 "unita" (1 unit x 100 pipsów = 1 cent zarobku) ;) mają MT4 na subkoncie https://www.oanda.com/forex-trading/platform/metatrader-platform


A jak wygląda sprawa z podatkiem itp? Jak to ugryźć?

WojtaS

  • Jestem nowy
  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
Odp: Jak rozpocząć z kontem 300 PLN u polskiego brokera?
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 03, 2018, 22:55:34 »
Niestety z tym Ci nie pomogę nigdy nie praktykowałem 8) ale może na nawigatorze znajdziesz odpowiedź https://forex-nawigator.biz/forum/forex-a-podatki-t10976.html